top of page

Damherten Molenheide krijgen een nieuwe thuis

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum hebben vandaag de eerste negen damherten gevangen in Molenheide. “Met hulp van adoptiegezinnen hebben we een diervriendelijke oplossing gevonden voor dit probleem”, zegt burgemeester Alain Yzermans.

De 60 damherten zorgden voor gevaarlijke toestanden omdat ze regelmatig uitbraken uit het domein. Er werd naar een diervriendelijke oplossing gezocht samen met het Natuurhulpcentrum. De dieren worden nu met netten gevangen en krijgen onderdak bij gezinnen die geschikte accommodatie hebben.

Bedoeling is nu om om de paar dagen vangacties te organiseren tot dat alle damherten stelselmatig uit het domein verwijderd zijn.

Adoptieouders mogen zich nog steeds melden omdat er niet exact geweten is hoeveel damherten zich op het domein bevinden (info@natuurhulpcentrum.be)

Lees het artikel hier:

Recente berichten
bottom of page