top of page

Een nieuwe beleving...

Het Regionaal Landschap Lage Kempen werkt samen met de gemeente Houthalen-Helchteren, de komende twee jaar een belevingsproject uit in het Wild- en Wandelpark Molenheide.

Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door cofinanciering van de provincie Limburg en Vlaanderen via Plattelandsplus en investeringen van de gemeente Houthalen-Helchteren. Het Regionaal Landschap Lage Kempen zal het belevingsproject de komende twee jaar coördineren.

indenbrand Nele Reumers (12) (Groot).jpg

Rollen door de duinen

Het landschap in het park ziet er na de natuurherstelwerken helemaal anders uit. Waar er vroeger vooral bossen en graslanden waren, zijn er nu ook glooiende duinen te ontdekken. 

Niet alleen kan je fijn spelen in de duinen, ze zijn ook belangrijk voor de natuur.

Daarom wordt vlakbij de boskantine een heuse speelduin aangelegd met speelse elementen voor de jongsten.

Via de bestaande wandelpaden kan je de duinen verkennen.

Het duinenbelevingsverhaal wil de bezoeker bewust maken van het ecologisch belang van deze landschapsstructuur voor fauna en flora zoals heivlinder, gladde slang, zandbijen... Er zal een educatieve belevingskaart ontwikkeld worden waarmee je enkele uren zoet bent.

Wilde belevingen...

Het Wildpark zal wild blijven, dat staat vast! Door de natuurherstelwerken zal je steeds vaker inheemse, wilde dieren kunnen spotten.

Maar ook de oude dierenverblijven voor de tamme dieren, zullen vervangen worden zodat je bij elk bezoek aan het park, dieren kan zien.

Er komt een gloednieuwe imkerhal waar je altijd welkom bent om van de imkers te horen waarom hun honingbijen graag heide in de buurt hebben...

 

Verder wordt er ingezet op de promotie van streekeigen producten zoals Molenheidehoning, Ter Dolenbier,….

Door dit belevingsproject zal het park zijn positie als schakel tussen Bosland en De Wijers versterken.

Houd zeker deze website in het oog voor het laatste nieuws.

2023_wandelen door de duinen.jpg
bottom of page