Veelgestelde vragen

Kan ik nog wandelen in het park en iets drinken in de boskantine?


Jazeker! Het Wild- en Wandelpark blijft een wandelpark en is gratis toegankelijk voor iedereen. De boskantine blijft geopend en wordt uitgebaat door vrijwilligers. De boskantine kreeg een facelift in het voorjaar van 2018 om de bezoekers nog beter te ontvangen.
Wat gebeurt er met de omheining rond het park?


De omheining zal op termijn grotendeels verdwijnen. Wilde dieren kunnen zo ook hun intrede doen in het het gebied.
Kan ik nog dieren komen bezichtigen?


Ja, de everzwijnen en andere boerderijdieren blijven. Exotische dieren zoals Alpaca's zullen op termijn wel verhuizen en er komen andere inheemse, tamme dieren in de plaats. De dieren krijgen in de toekomst nieuwe verblijven zodat ze niet meer zo verspreid zitten en gemakkelijker te verzorgen zijn.
Waarom zijn de natuurherstelwerken nodig, er is toch al veel bos in het park?


De natuur zal meer divers worden. Naast dennenbos, zal er meer heide zijn en ook de oude zandduinen die nu verstopt zijn, komen terug aan de oppervlakte. Deze verscheidenheid aan natuur is goed voor heel wat zeldzame dieren van Europees belang. De natuurwerken worden stap voor stap uitgevoerd.
Wie zijn de initiatiefnemers van het natuurherstelproject?


De gemeente Houthalen-Helchteren werkt nauw samen met het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en de vrijwilligers van de vzw Wild-en Wandelpark Molenheide. We zorgen er steeds voor dat alle mensen goed weten wat er gaat gebeuren en waarom!