top of page

Oplossing voor loslopende damherten!

Het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren laat weten dat er een diervriendelijke oplossing is voor de tamme damherten die nu in de vrije natuur rondlopen nabij het Wild- en Wandelpark van Molenheide.

Samen met het Natuurhulpcentrum zal geprobeerd worden om de dieren terug op het omheinde domein te lokken.

Op termijn zullen alle damherten een nieuwe thuis krijgen bij gastgezinnen. Met de geplande natuurinrichtingswerken in de winter van 2019 is het de bedoeling om een deel van de omheining weg te nemen. Dit is nodig zodat wilde dieren ook hun intrede kunnen doen in het park. Het park is een belangrijke 'stapsteen' voor soorten die zich

via het park naar de grotere natuurgebieden in de buurt kunnen verplaatsen waardoor hun overlevingskansen vergroten.

Lees het persbericht hier:

Recente berichten
bottom of page